Tiiveysmittaus

Tiiveysmittaus tehtiin tiistaina. Matalaenergiatalon raja- arvo on alle 2. Passiivitalon 0,6. Meillä tulos oli 0,8, jolloin tulos on hyvä.
Alle 1,0 on tulosta pidetään erittäin hyvänä ja viranomaisten tulkinnan mukaan alhainen luku kuvastaa rakentamisen korkeaa laatutasoa. Rakennuksen ulkovaipan tiiveys on tärkein tekninen ominaisuus hyvän energiatehokkuuden saavuttamiseksi sekä edellytys rakenteiden oikein toimimiselle. Hyvä ilmatiiveys parantaa sisäilman laatua, koska vedontunne vähenee ja mahdollisten homeiden, epäpuhtauksien ja haitallisten aineiden kulkeutuminen vaipparakenteista ja maaperästä sisäilmaan vähenee.

Hieno homma, kiitokset mestaritimpurillemme taasen! :)

Paneelit on kannettu nyt sisään, joten kattokin on varmaan melko pian valmis. Jännityksellä odotamme, kun saa nähdä valmiin katon! Paneeli on hieman puukuvioinen valkoinen :)

Lampun paikat on sovittu ja vielä pitää ilmoitella saunan ledien paikat. Epäsymmetrisesti sijoitetut ledit tuntuu jotenkin kivemmalta, kuin suorissa säännöllisissä rivissä olevat.

Takan reunuslistasta tuli ihan hieno. Siitä tuli tismalleen saman korkuinen kuin jalkalistoista, sillä timpurimme selvitti tarkat mitat listatalosta. Laitan kuvia kyseisestä listasta myöhemmin. Jospa jollekin on siitä apuja, jos pitää samaa asiaa pähkäillä. (Minä en nopealla haulla ainakaan löytänyt montaakaan kuvaa aiheesta.)

Loppuviikolle on luvattu vähän lämpöä, olispa ihanaa jos kevät tulis jo! Sähkömittaria täytyy käydä vilkaisemassa, onko lukemat taivaissa valun kuivattamisesta… :/ Onneksi ei ole mitään kovia pakkasia ollut.

Nyt nukkumaan, hyvät yöt :)

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

77 − 72 =