Maatyöt

Pinnan kuorintaa

Pinnan kuorintaa

Salaojia

Salaojia

Valmista

 

 

11.1.2014

Tänään on saatu maatyöt siihen pisteeseen, että perustukset voidaan tehdä ensi viikolla. Jippii! Sen kunniaksi päätin avata tämän blogin. Minulla ei ole aiempaa kokemusta bloggailusta ja tämän blogin tarkoitus onkin olla apuna muille rakentajille ja jäädä itselle ja perheelle muistoksi projektin kulusta.

Talvi on ollut pimeä, ja lunta ei täällä Pirkanmaalla ole ollut kuin noin viikon ajan koko talvena. Tänään saimme lunta ja kieltämättä on ihana katsella ulos, kun on niin paljon valoisampaa. Lumi ei kuitenkaan ole rakentajan unelma, vaikka talvirakentajana siihen on varauduttu. Lumen tulo tässä vaiheessa tarkoittaa pohjien suojaamista pressuilla, niin, että ne pysyvät kunnossa perustuksia odotellessa.

Maatyöt meillä on tehnyt Turkulainen maatyöurakoitsija, Auto-Ahtola Oy. Homma on toiminut kuin rasvattu. Olemme todella tyytyväisiä jo tähän mennessä tehtyyn työhön. Työt valmistuivat nopeasti ja itse iloitsimme ennenkaikkea siitä että maatyöurakoitsija toimitti myös soran ja salaojatarvikkeet. Tässä vielä linkki urakoitsijan sivuille : http://www.auto-ahtola.fi

 

Budjetti maatöiden suhteen on muuten pitänyt, mutta pressujen hankinta on ollut ylimääräistä menoa. (Pressuilla on suojattu maa ja perustukset jäätymiseltä.) Lisäksi design-talo vaatii nosturilleen aika leveän väylän tontille, ja tähän jouduttiin ajamaan soraa melko paljon. Myöhemmin sillä soralla ei tee mitään, ellei sitten satu pitämään sorapihasta.

Design talon porukat ovat kehuneet maatöiden laatua. Rekalla/nosturilla mahtui pihaan hyvin ja maakiilat oli asennettu todella napakasti paikoilleen. Naapurilla kuulemma maatyöurakoitsija oli saanut noottia nöiden maakiilojen löysyydestä. En tiedä kuka heille teki maatyöt. Maatyöurakoitsijamme valitsi meille sellaiset sorat, että kosteuden on mahdoton hiipiä maan kautta taloomme. Myös eristeiden laatu on, kiitos maatyöurakoitsijamme, huippuluokkaa. Ei homehdu.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

90 − = 84